Olijfolie

Wist-je-dat-je's

Olijfolie is lekker en gezond.
Waar hoe zat het nu weer precies met de verschillende soorten?

We lijsten het even op voor jou.

Extra vierge olijfolie
Extra vierge olijfolie

Van de eerste, koude persing, met een zuurgraad lager dan 0,8%.
Omdat de olijven niet verhit worden behoudt deze olie alle vitaminen en mineralen.
Perfect als in vinaigrettes/dressings en als smaakmaker bij afwerking van gerechten.

Olijfolie
Olijfolie

Samengesteld uit een deel vierge en een ander deel geraffineerde olijfolie.
Vaak wat neutraler dan (extra) vierge en ideaal om te bakken.

Vierge olijfolie
Vierge olijfolie

Ook gemaakt van eerste, koude persing maar dan van rijpere olijven.
Met een hogere zuurgraad van max. 2%, ietwat troebel maar leunt qua kleur, smaak en aroma dicht aan tegen extra vierge.
Voor vinaigrettes/dressings en om te bakken.

Geraffineerde olijfolie
Geraffineerde olijfolie

De pulp die overblijft na eerste koude persing wordt na verhitting en afkoeling geraffineerd om onzuiverheden te verwijderen.
Door de verhitting gaat een deel van de smaak verloren waar deze olie neutraler smaakt.

Agora Culinair Inspireert...
Smakelijke zomer<br>Salade in 5 stappen
Smakelijke zomer
Salade in 5 stappen
Met salades kan je alle richtingen uit.
De vijf basis-bouwstenen blijven echter altijd grosso modo dezelfde.
Lees meer
Smakelijke zomer<br>Poke bowls
Smakelijke zomer
Poke bowls
Dit traditionele gerecht uit Hawaï verovert de harten van je klanten

Lees meer
Salades<br>Productfolder
Salades
Productfolder
Met deze brochure proberen we je wegwijs te maken in ons uitgebreid aanbod

Ontdek de folder
Op de hoogte blijven?
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?

Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.