Wist-je-dat-je's
Olijfolie is lekker en gezond.
Waar hoe zat het nu weer precies met de verschillende soorten?
We lijsten het even op voor jou.
Extra vierge olijfolie
Van de eerste, koude persing, met een zuurgraad lager dan 0,8%.
Omdat de olijven niet verhit worden behoudt deze olie alle vitaminen en mineralen.
Perfect als in vinaigrettes/dressings en als smaakmaker bij afwerking van gerechten.
Olijfolie
Samengesteld uit een deel vierge en een ander deel geraffineerde olijfolie.
Vaak wat neutraler dan (extra) vierge en ideaal om te bakken.
Vierge olijfolie
Ook gemaakt van eerste, koude persing maar dan van rijpere olijven.
Met een hogere zuurgraad van max. 2%, ietwat troebel maar leunt qua kleur, smaak en aroma dicht aan tegen extra vierge.
Voor vinaigrettes/dressings en om te bakken.
Geraffineerde olijfolie
De pulp die overblijft na eerste koude persing wordt na verhitting en afkoeling geraffineerd om onzuiverheden te verwijderen.
Door de verhitting gaat een deel van de smaak verloren waar deze olie neutraler smaakt.
Smakelijke zomer
Salade in 5 stappen
De vijf basis-bouwstenen blijven echter altijd grosso modo dezelfde.
Smakelijke zomer
Poke bowls
Salades
Productfolder
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?
Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.