Trendwatching

Aziatische toets voor elke keuken

Steeds meer koks integreren de aziatische keuken in hun aanbod. Wokgerechten zijn al jaren heel populair bij klanten op zoek naar gezonde gerechten. Ook in slaatjes en snacks vinden we meer en meer Aziatische invloeden terug.

We praten met een paar leveranciers.

Een Poké bowl bestaat klassiek uit volgende ingrediënten:

  • Rijst (liefst kleverige sushirijst)
    Wil je een gezondere variant? Ga dan voor quinoa of wilde rijst
  • Kies 1 favoriete proteïne (vis, liefst vette vis of vlees)
  • Kies 4 mix-ins (groenten)
  • Kies je favoriete dressing
  • Kies toppings (avocado, gedroogde uitjes, chilipepers, koriander, maïskorrels….)
Heuschen en Schrouff

Scoren met Poke Bowl

“De maaltijdsalade van 2022 is een Poké Bowl”, klinkt het met grote overtuiging bij Raymond Vanhingel van Heuschen & Schrouff.
“Poké komt oorsponkelijk uit Hawaï en daar is het is een gerecht met fijngesneden rauwe vis en groenten. Je hebt oneindig veel mogelijkheden met Poké Bowls en het is belangrijk dat je er verschillende bouwstenen in stopt. Denk aan groenten of fruit; vis, vlees, ei, tofu of peulvruchten; graanproducten, aardappelen of rijst. Liefst zoweel mogelijk met kraakverse ingrediënten.”

Dressing

“De dressings en toppings waarmee je de bowl afwerkt, zijn vaak cruciaal. De rauwkost is vaak iets te droog om zo op te eten. Onder ons label ‘Golden Turtle Brands for Chefs’ raden we hier bvb onze ‘Pokésaus Sesam, Soja & Limoen’ aan. Die bevat geen gluten of smaakversterkers, is een veganproduct en een smaakmaker zonder concurrentie.”

Creativiteit eerst

De creatieve chef vindt gegarandeerd regelmatig een nieuwe twist voor een eigen unieke bowl. Eigenlijk zijn er duizenden combinaties mogelijk. Dat dit concept een blijvertje wordt, staat vast.”

Orien Bites

Maak frituursnacks tot een delicatesse

“In ons gamma zitten veel vertrouwde Aziatische producten”, zegt ‘culinair artiest’ Bart Brummans van Orien Bites.
“Door de topkwaliteit die je meteen proeft kan je onze producten ook serveren als hapje of voorgerecht.”

Pimp your snack

Onze Oriental Chicken Sigar is een lange kiploempia die je met een crème van roomkaas, peper, gember en een crunch van nacho chips oplift naar het niveau van een onweerstaanbaar voorgerecht waar je een heel mooie marge op kunt maken.
Idem voor de ‘Oriental Chicken Snacks’. Vier soorten snacks die je met een beetje aioli limoen, rode curry, crumble en komkommer meteen tot een delicatesse maakt.”

Denk ook aan de nieuwste sensatie: de Gua Bao Buns!

Gua Bao Buns

Kleine witte tarwebroodjes die een beetje zoet zijn en ook wel bekend zijn als lotusbroodjes.

Het platte broodje wordt dubbelgevouwen en gestoomd met allerlei verschillende vullingen.

 

Loempia – nem – springroll – gyoza (wat zijn de verschillen?)

Loempia: wit-gelig, ondoorschijnend tarwedeegvel gevuld met diverse vullingen:

  • Egg roll (Chinees): gefrituurd, groot, rechthoekig, vaak met vlees of kip
  • Spring roll (Vietnamees): gefrituurd, kleiner, sigaarvormig, vaak veggie

Een nem is een Vietnamese, kleine loempia van gemalen (varkens)vlees in rijstpapier en vervolgens gefrituurd.

Gyoza zijn kleine Japanse pasteitjes met een gekruide vlees-kool vulling. De dumplings worden eerst in de pan gebakken, dan gaar gestoomd en opnieuw even gebakken.

Asia Express Food

Van loempia tot nem
tot gyoza

“Je hoeft het heus niet te ver te zoeken om de kaart van je zaak een Oosterse touch te geven”, zegt Erik Van Beest van Asia Express Food.
In veel restaurants is een Thaise curry naast het stoofvlees en de steak al wel langer ingeburgerd. Wij dagen de bezoekers uit om te kijken naar de vele andere mogelijkheden.”

Koreaanse BBQ

“De kok die met een verrassing wil uitpakken, kan deze zomer bv. scoren met een Koreaanse barbecue”, is de tip van Erik. “Hier staat vlees in kleinere porties centraal. Zowel rund- als varkensvlees en kip kunnen op de BBQ en het verschil wordt vooral gemaakt met de marinades. Die verschillen naargelang de vleessoort en de smaak die je wenst: hartig, pikant, zoet. Zo kan je de gasten alle smaken in één maaltijd bieden.”

Kimchi

Ook Kimchi komt uit de Koreaanse keuken en is gefermenteerde kool. “Die smaak is fris en pittig”, weet Erik. “Je kunt kimchi ‘los’ eten, maar ook op talloze manieren verwerken in rijstgerechten, stoofpotten en soepen. En natuurlijk kan je het ook in elke frisse salade verwerken.”

Asian Cuisine
Ingrediëntenwijzer
De verschillende smaakmakers in de Aziatische keuken toegelicht

Lees meer
Tapas
Ingrediëntenwijzer
De verschillende tapas toegelicht


Lees meer
Tapas
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie voor je Tapaskaart?


Lees meer
Asian Cuisine
Productfolder
Met deze brochure proberen we je wegwijs te maken in ons uitgebreid aanbod

Ontdek de folder
Stijgende energierekeningen

Waar kan je zelf besparen?


Lees meer
Pimp je gerecht
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie om je gerechten te pimpen?

Lees meer
Op de hoogte blijven?
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?

Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.