Smakelijke zomer – De perfecte salade
De perfecte salade in 5 stappen
Met salades kan je alle richtingen uit.
Je kan alles van scratch maken of je kan (deels) convenience gebruiken.
Vervolgens kan je volledig plantaardige ingrediënten nemen of je kan voor vis of vlees gaan.
Gebruik seizoensproducten en steek je eigenheid in je salade.
Ga op zoek naar je culinaire grenzen om de perfecte salade te creëren.
De vijf basis-bouwstenen blijven echter altijd grosso modo dezelfde.
Begin onderaan met Groen – de basis – en van daaraf ga je verder naar boven om je salade op te bouwen.
Zo creëer je in 5 stappen de perfecte salade!
Misschien wel de voornaamste en zeker de verbindende factor van alles.
Je kan zelf aan de slag maar er zijn goede convenience oplossing.
Vinaigrette: klassiek een saus op basis van olie en azijn.
Dressing: (licht) gebonden met ei of een zuivelproduct (yoghurt, zure room, mayonaise…)
Voeg saus pas toe net voor opdienen of serveer apart om de knapperigheid te behouden.
Ideaal is dat je alle ingrediënten van je salade in een ruime kom mengt voor het dresseren.
Werk af met kaas, olijven, fruit, kruiden e.d. om een zoete, zure, hartige toets toe te voegen.
De mens heeft een voorliefde voor krokante ingrediënten.
Crunch doet verlangen naar meer. Durf dus te werken met (geroosterde) noten, verkruimelde tortillachips of zaden.
Croutons voeg je pas toe als je salade al garneerd is om de crunch te behouden.
Dit is je premium ingrediënt dat vaak ook de naam aan je gerecht geeft.
Vlees, vis, schaaldieren of veggie; elk maakt je slaatje voedzaam.
Ga altijd voor kwaliteit en durf het verhaal erachter te vertellen.
Ga je volledig plantaardig? Voeg dan peulvruchten en/of noten toe voor extra eiwitten.
Koolhydraten als pasta, rijst, quinoa, bonen, kikkererwten hoeven niet maar geven je salade vulling, bite en extra body.
Kook je koolhydraten in bouillon voor extra smaak.
Groen is natuurlijk de basis van je salade.
Kies één soort sla of meng duurdere soorten met goedkopere varianten.
Van sla alleen wordt een mens niet blij. Voeg verse of gekookte, gebakken, gegrilde, ingelegde groenten toe aan je salade en laat het seizoen spreken.
Door je groenten te koken in bouillon krijgen ze meer smaak en diepgang.
Techniek
Trendy salades
Combineer ingrediënten
Creëer verschillende sensaties
Wist-je-dat-je's
Olijfolie
Waar hoe zat het nu weer precies met de verschillende soorten?
Salades
Productfolder
Meer tevreden klanten?
Blijf op de hoogte van veranderingen en bijkomende maatregelen.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.