Smakelijke zomer – De perfecte salade

Pimp your salad

De perfecte salade in 5 stappen

Met salades kan je alle richtingen uit.
Je kan alles van scratch maken of je kan (deels) convenience gebruiken.
Vervolgens kan je volledig plantaardige ingrediënten nemen of je kan voor vis of vlees gaan.
Gebruik seizoensproducten en steek je eigenheid in je salade.
Ga op zoek naar je culinaire grenzen om de perfecte salade te creëren.

De vijf basis-bouwstenen blijven echter altijd grosso modo dezelfde.
Begin onderaan met Groen – de basis – en van daaraf ga je verder naar boven om je salade op te bouwen.
Zo creëer je in 5 stappen de perfecte salade!

Vinaigrette vs. dressing

Misschien wel de voornaamste en zeker de verbindende factor van alles.
Je kan zelf aan de slag maar er zijn goede convenience oplossing.
Vinaigrette: klassiek een saus op basis van olie en azijn.
Dressing: (licht) gebonden met ei of een zuivelproduct (yoghurt, zure room, mayonaise…)
Voeg saus pas toe net voor opdienen of serveer apart om de knapperigheid te behouden.
Ideaal is dat je alle ingrediënten van je salade in een ruime kom mengt voor het dresseren.

Topping

Werk af met kaas, olijven, fruit, kruiden e.d. om een zoete, zure, hartige toets toe te voegen.
De mens heeft een voorliefde voor krokante ingrediënten.
Crunch doet verlangen naar meer. Durf dus te werken met (geroosterde) noten, verkruimelde tortillachips of zaden.
Croutons voeg je pas toe als je salade al garneerd is om de crunch te behouden.

Eiwit

Dit is je premium ingrediënt dat vaak ook de naam aan je gerecht geeft.
Vlees, vis, schaaldieren of veggie; elk maakt je slaatje voedzaam.
Ga altijd voor kwaliteit en durf het verhaal erachter te vertellen.
Ga je volledig plantaardig? Voeg dan peulvruchten en/of noten toe voor extra eiwitten.

Koolhydraten

Koolhydraten als pasta, rijst, quinoa, bonen, kikkererwten hoeven niet maar geven je salade vulling, bite en extra body.
Kook je koolhydraten in bouillon voor extra smaak.

Groen

Groen is natuurlijk de basis van je salade.
Kies één soort sla of meng duurdere soorten met goedkopere varianten.
Van sla alleen wordt een mens niet blij. Voeg verse of gekookte, gebakken, gegrilde, ingelegde groenten toe aan je salade en laat het seizoen spreken.
Door je groenten te koken in bouillon krijgen ze meer smaak en diepgang.

We inspire you...<br>Slaatje in de kijker
We inspire you...
Slaatje in de kijker
Witloofsalade met Pas de bleu


Lees het recept
We inspire you....<br>Slaatje in de kijker
We inspire you....
Slaatje in de kijker
Rainbow buddha bowl


Lees het recept
Techniek<br>Vinaigrette/mayo/dressing
Techniek
Vinaigrette/mayo/dressing
Het verschil tussen deze drie basissauzen


Ontdek het hier
Techniek<br>Trendy salades
Techniek
Trendy salades
Focus op frisheid
Combineer ingrediënten
Creëer verschillende sensaties
Lees meer
Wist-je-dat-je's<br>Olijfolie
Wist-je-dat-je's
Olijfolie
Olijfolie is lekker en gezond.
Waar hoe zat het nu weer precies met de verschillende soorten?
Lees meer
Salades<br>Productfolder
Salades
Productfolder
Met deze brochure proberen we je wegwijs te maken in ons uitgebreid aanbod

Ontdek de folder
Op de hoogte blijven? Meer omzet?
Meer tevreden klanten?

Blijf op de hoogte van veranderingen en bijkomende maatregelen.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.