Voor elk wat wil(d)s

Interview met Meesterslager, Joeri

Met het wildseizoen voor de deur is het voor veel koks zoeken naar een passende oplossing om ook wild op de kaart te zetten. Wie eens iets anders wil dan hertenfilet, kan zoeken naar andere bereidingen, minder voor de hand liggende soorten of eigenzinnige combinaties. We praten met onze huisleverancier voor wild en gevogelte, Joeri Philipsen van Horeca Meat Service. Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan zeker de wildbrochure om ons aanbod te ontdekken.

Bart Timperman

Ander wild,
andere delen

“Je kan natuurlijk geen nieuwe soorten wild uitvinden”, lacht Joeri Philipsen van HMS. “Maar ik raad iedereen aan om toch eens te denken aan de minder evidente soorten wild. Ik denk bv. aan bosduif.”

“De prijzen zijn afhankelijk van het aanbod, want veel wild komt uit het buitenland. Aangezien alles dit jaar veel duurder werd, is het met wild niet anders. Al is die prijs ergens relatief. Filet van hert is natuurlijk niet goedkoop. Maar aan hert zitten ook nog andere lekkere stukken, waar je al vaak over heel andere prijzen spreekt.”

Wie de klant wil verrassen, toch marge wil boeken zonder daarom waanzinnige prijzen te moeten vragen, is best creatief. “Ik zou bijvoorbeeld aanbevelen om eens aan traag gegaard wild te denken”, zegt Joeri. “Iedereen kent dit tegenwoordig van pulled pork. Maar ook voor wild kan je dergelijke ‘pulled’ concepten maken die tegelijkertijd verrassen en interessant zijn voor je winstmarge.”

Combineren

Je kan ook meerdere wildsoorten combineren in kleine porties. “Een trio of duo van wild, klinkt niet alleen lekker maar maakt je gerecht ook betaalbaar”, verduidelijkt Joeri. “In zo’n combo kan je nog altijd een stukje hertefilet aanbieden wat je foodcost naar beneden haalt. Je laat je gasten ook kennismaken met andere soorten wild.”

“Waarom geen stukje worst van wild?”, vraagt hij. “Of een hamburger? Eigenlijk kan je heel veel vleesbereidingen met wild bedenken die in de klassieke slagerij met klassiek vlees worden gemaakt.”

Andere bereidingen

Een laatste optie is om te kiezen voor bereidingen.

“Wij zorgen ook voor heel interessante bereidingen. Ik denk maar aan een rollade van fazant bijvoorbeeld. Die wordt gevuld met foie gras en een compote met mango en gember. Of nog: gerookt everzwijn met kastanjepuree…”
Zo’n bereidingen zijn heel verrassend voor de klant en interessant voor de zaakvoerder om de strijd aan te gaan met hoge prijzen en personeelsgebrek.”

Wil je meer weten hoe Joeri je kan helpen?
Vraag raad aan je vertegenwoordiger. Zin in wild? Bekijk dan zeker onze wildbrochure.

Voor elk wat wil(d)s
Productkennis
Welke soorten wild zijn er?
Wanneer zet je wat op de je kaart?
Lees meer
Voor elk wat wil(d)s
Inspiratie
Wildklassiekers met een twist

Lees meer
Mini-gerechten
Maxi marge
Pimp je gerechten met
Loaded fries en gastrosnacks
Lees meer
Pimp je gerecht
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie om je gerechten te pimpen?

Lees meer
Hoe omgaan met
stijgende prijzen
Tips & tricks


Lees meer
Stijgende energierekeningen

Waar kan je zelf besparen?


Lees meer
Tapas
Ingrediëntenwijzer
De verschillende tapas toegelicht


Lees meer
Tapas
Inspiratie
Op zoek naar extra inspiratie voor je Tapaskaart?


Lees meer
Asian Cuisine
Ingrediëntenwijzer
De verschillende smaakmakers in de Aziatische keuken toegelicht

Lees meer
Op de hoogte blijven?
Meer omzet?
Meer tevreden klanten?

Blijf op de hoogte van nieuws en trends.
Ontvang maandelijks inspiratie in je mailbox.
Meer dan 2.500 collega’s gingen je voor.